Vážení zákazníci Hyundai LXM motors s.r.o.,

             Všichni určitě víte, že od 25. 5. 2018 vstoupilo v účinnost nařízení Evropské unie o ochraně osobních údajů GDPR. Co to znamená pro Vás, jako zákazníky společnosti Hyundai LXM motors s.r.o., Vás ve stručnosti nyní informujeme.

             Naším cílem je ubezpečit Vás, že Vaše osobní údaje jsou u nás v naprostém bezpečí a seznámit Vás, s tím, jakým způsobem Vaše osobní údaje užíváme při prodeji vozů a poskytování služeb naší společností Hyundai LXM motors s.r.o.

 Informace o zpracování osobních údajů

             Hyundai LXM motors s.r.o. zapsaná ve veřejném rejstříku vedeném u Krajského soudu v Ostravě, oddíl C, vložka 66074 jako správce osobních údajů ve smyslu Obecného nařízení o ochraně údajů (Nařízení (EU) 2016/679), považuje osobní údaje za důvěrné, zachovává o nich mlčenlivost a dbá o jejich ochranu. Osobní údaje jsou zpracovávány transparentně, korektně a v souladu s platnými zákony na ochranu, osobních údajů včetně Obecného nařízení na ochranu osobních údajů (dále jen GDPR). Hyundai LXM motors s.r.o. klade důraz na bezpečnost při zpracovávání osobních údajů, na výběr smluvních partnerů a striktní dodržování pravidel.

 Cílem je:

o   zajistit dostatečnou ochranu osobních údajů při jejich zpracovávání,

o   minimalizovat jejich nutný rozsah,

o   chránit je a kontrolovat přístup k nim,

o   vymazat je, když už nejsou aktuální a potřebné.

 

Konkrétní zásady a postupy při zpracování

             Osobní údaje jsou jakékoliv informace týkající se identifikované nebo identifikovatelné fyzické osoby, tj. osoby, kterou lze přímo či nepřímo identifikovat prostřednictvím odkazu na identifikátor jako je jméno, identifikační číslo, údaje o sídle, bydlišti, on-line identifikátor, nebo odkaz na jeden či více faktorů specifických pro fyzickou, fyziologickou, genetickou, duševní, ekonomickou, kulturní nebo sociální identitu této fyzické osoby.

             Osobní údaje jsou shromažďovány různými způsoby, a to jak on-line, tak off-line. Ke shromažďování osobních údajů dochází při výkonu povinností Hyundai LXM motors s.r.o., nebo při nákupu zboží či služeb, při uzavírání smluv nebo komunikaci s občany a ostatními subjekty, nebo při návštěvách a používání našich webových stránek a sociálních sítí.

 Správce osobních údajů:

             Pověřenec pro ochranu osobních údajů, Hyundai LXM motors s.r.o. je: Ing. Zuzana Pončíková, tel. č. +420 604 191 929, email: zuzana.poncikova@hyundailxm.cz. V případě žádosti o naplnění Vašich práv v oblasti osobních údajů se obracejte na tento uvedený kontakt.

 Kategorie osobních údajů:

 

Údaje:

Účely zpracování:

Jméno a příjmení

Plnění smluvního vztahu, Správa uživatelských účtů, Zasílání obchodních sdělení a nabídka výrobků a služeb, Účetní a daňové účely, Plnění ostatních zákonných povinností

Kontaktní (doručovací) adresa

Plnění smluvního vztahu, Zasílání obchodních sdělení a nabídka výrobků a služeb, Účetní a daňové účely, Plnění ostatních zákonných povinností

E-mail

Plnění smluvního vztahu, Správa uživatelských účtů, Zasílání obchodních sdělení a nabídka výrobků a služeb, Plnění ostatních zákonných povinností

Telefonní číslo (soukromé)

Plnění smluvního vztahu, Správa uživatelských účtů ke službám, Zasílání obchodních sdělení a nabídka výrobků a služeb, Plnění ostatních zákonných povinností

Číslo účtu

Plnění smluvního vztahu, Účetní a daňové účely

IČO, DIČ

Plnění smluvního vztahu, Účetní a daňové účely, Plnění ostatních zákonných povinností

VIN, RZ a další informace o motorovém vozidle

Plnění smluvního vztahu, Správa uživatelských účtů ke službám, Plnění ostatních zákonných povinností

Číslo osobního dokladu popř. jeho fotokopie

Plnění smluvního vztahu, Plnění ostatních zákonných povinností

Číslo zákaznické karty

Plnění smluvního vztahu, Plnění ostatních zákonných povinností

 

Právní podklady pro zpracování osobních údajů:

 o   Zpracování osobních údajů se řídí níže uvedenými právními předpisy: zák. č. 89/2012 Sb. – občanský zákoník; zák. č. 563/1991 Sb., zákon o účetnictví; zák. č. 106/1999 Sb. – zákon o svobodném přístupu k informacím; zák. č. 262/2006 Sb. – zákoník práce; zák. č. 634/1992 Sb. – zákon o ochraně spotřebitele a o změně některých zákonů a další legislativa.

o   Zpracování je nezbytné pro splnění smlouvy, jejíž smluvní stranou je subjekt údajů, nebo pro provedení opatření přijatých před uzavřením smlouvy na žádost tohoto subjektu údajů,

o   Subjekt údajů udělil souhlas se zpracováním svých osobních údajů pro jeden či více konkrétních účelů,

o   Zpracování je nezbytné pro ochranu životně důležitých zájmů subjektu údajů nebo jiné fyzické osoby (např. kamerové systémy apod.),

o   Zpracování je nezbytné pro splnění úkolu prováděného ve veřejném zájmu nebo při výkonu veřejné moci, kterým je pověřen správce,

o   Zpracování je nezbytné pro účely oprávněných zájmů příslušného správce či třetí strany, kromě případů, kdy před těmito zájmy mají přednost zájmy nebo základní práva a svobody subjektu údajů vyžadující ochranu osobních údajů, zejména pokud je subjektem údajů dítě.

 

Účely zpracování:

o   Plnění smluvního vztahu a smluvních závazků a probíhajícího smluvního vztahu, včetně jednání se smluvními stranami,

o   Komunikace s klienty pomocí sociálních sítí,

o   Zasílání obchodních sdělení a nabídka výrobků a služeb,

o   Plnění povinností v pracovně právních vztazích se zaměstnanci Hyundai LXM motors s.r.o.,

o   Zajišťování bezpečnosti našich webových stránek, sítí, systémů a areálů (kamerové systémy) a rovněž ochrana Hyundai LXM motors s.r.o. proti podvodům a v soudních sporech,

o   Účetní a daňové účely (plnění právních povinností ve smyslu účetní a daňové legislativy),

o   Plnění ostatních zákonných povinností (např. poskytování informací orgánům činným v trestním řízení případně dalším orgánům veřejné moci),

o   Správa každodenních obchodních potřeb, například zpracování úhrad a správa finančních účtů, správa smluv, správa webových stránek, vedení Hyundai LXM motors s.r.o., audit, kontrola, vykazování a dodržování právních předpisů.

 

Příjemci osobních údajů:

             Dle požadavků zákona: osobní údaje týkající se jednotlivců můžeme zpřístupňovat subjektům, u kterých nám poskytnutí údajů ukládá zákon, např. soudům, orgánům činným v trestním řízení, České národní bance, správci daně, v rozsahu vyžadovaném zákonem. V případech, kdy je to přípustné podle zákona, je možné tyto údaje poskytovat také třetím stranám, pokud je to nutné k prokazování, uplatňování nebo ochraně právních nároků, Oprávnění zaměstnanci, jednotliví zpracovatelé a správci osobních údajů Hyundai LXM motors s.r.o., a to pouze v míře nezbytné pro naplnění jednotlivých účelů zpracování, případně na základě souhlasu se zpracováním osobních údajů. Se souhlasem subjektu údajů mohou být jeho osobní údaje poskytnuty i případně dalším subjektům.

 Doba uchovávání zpracovávání osobních údajů

             Osobní údaje budou zpracovávány po dobu nezbytně nutnou k realizaci a ochraně práv a povinností plynoucích ze smluvních vztahů a dále po dobu vyplývající z právních předpisů, případně po dobu specifikovanou v souhlasu subjektu údajů.  

 Ochrana osobních údajů:

             Osobní údaje jsou zpracovávány manuálně i automatizovaným způsobem v informačních systémech. Jsou uplatňována vhodná technická, fyzická a organizační opatření, která jsou přiměřeně navržena tak, aby zajišťovala ochranu osobních údajů před náhodným nebo protiprávním zničením, ztrátou, úpravami, nepovoleným zveřejněním nebo přístupem a dalšími formami nezákonného zpracování. Veškeré osoby, které přijdou do styku s osobními údaji při plnění svých pracovních nebo smluvních povinností, jsou vázány povinností mlčenlivosti jak o osobních údajích samotných, tak i o bezpečnostních opatřeních k jejich ochraně; tato povinnost trvá neomezeně i po skončení zaměstnání nebo příslušného vztahu. Přístup k osobním údajům je omezen na oprávněné příjemce, kteří tyto údaje potřebují znát. Udržujeme ucelený systém informační bezpečnosti, jehož rozsah je úměrný rizikům spojeným se zpracováváním údajů.  Tento systém je neustále přizpůsobován za účelem zmírnění provozních rizik a k ochraně osobních údajů při zohlednění uplatňovaných postupů. Při zpracovávání jakýchkoli citlivých osobních údajů jsou rovněž uplatňovány rozšířená bezpečnostní opatření. 

 Práva subjektů údajů při zpracovávání osobních údajů:

 Subjekt údajů má právo v relevantních případech a do míry přípustné podle platného zákona se na nás obracet za účelem uplatnění: 

o   práva mít přehled, které osobní údaje zpracováváme – právo na přístup k údajům a další související informace, práva třetích stran však tímto nesmí být dotčena,

o   práva na opravu nebo aktualizaci nepřesných nebo neaktuálních osobních údajů – v případě, že jsou osobní údaje subjektu nesprávné, nepřesné, samozřejmě budou opravena; s přihlédnutím k účelům, pro které jsou údaje zpracovávány, dále je i právo na doplnění neúplných údajů,

o   práva na výmaz osobních údajů (zapomenutí) – pokud dochází k jejich zpracování v rozporu s ochranou definovanou příslušnou legislativou nebo v rozporu s uděleným souhlasem, nebo pokud byl souhlas odvolán,

o   práva na omezení zpracování – v případě požadavku subjektu údajů, aby jeho byly zpracovávány výhradně pro nejnutnější zákonné důvody, nebo si subjekt údajů přeje osobní údaje blokovat,

o   práva vznést námitku proti zpracování – pokud subjekt údajů zjistil nebo se jen domnívá, že zpracování osobních údajů je prováděno v rozporu s ochranou jeho soukromého a osobního života nebo v rozporu s právními předpisy, má možnost se na nás obrátit a požádat o vysvětlení či odstranění vzniklého závadného stavu,

o   práva na přenositelnost údajů – pokud si subjekt údajů přeje, aby byly poskytnuty jeho osobní údaje jinému správci, resp. jiné společnosti, budou tyto osobní údaje předány v odpovídajícím formátu, určenému subjektu, pokud v tom nebudou bránit žádné zákonné či jiné významné překážky,

o   práva na odvolání souhlasu ke zpracování osobních údajů v případech, kdy ke zpracování osobních údajů subjektu údajů vyžaduje jeho souhlas a dalších práv podle obecného nařízení o ochraně osobních údajů.

 Použití Cookies

             Cookies jsou malé soubory uložené jako součást internetových prohlížečů, které slouží k ukládání a přijímání identifikátorů a dalších informací o počítačích, telefonech a jiných zařízeních, z nichž přistupujete na naše Internetové stránky, a pomáhají nám tak poskytovat, chránit a zlepšovat nabízené služby. Používání cookies nám umožní nabídnout Vám ty služby a produkty, které nejlépe odpovídají Vašim potřebám a zájmům. Cookies umožňují zaznamenat informace o Vaší návštěvě našich Internetových stránek a díky jejich používání tak bude Vaše další návštěva snazší a rychlejší.

             Hyundai LXM motors s.r.o. cookies používá v případě, že navštívíte naše Internetové stránky, a to nejčastěji k přizpůsobení obsahu, anonymním statistikám ohledně návštěvnosti, k výběru relevantních reklam a k usnadnění bezpečnějšího přihlášení.

             Soubory cookies můžete v nastavení svého internetového prohlížeče odmítnout, nebo si nastavit užívání jen některých. Pokud ale Hyundai LXM motors s.r.o. nepovolíte použití cookies, některé funkce a nemusí fungovat tak, jak by měly. Nastavení soukromí ve Vašem počítači, kde lze použití cookies odmítnout či zakázat, najdete v menu příslušného internetového prohlížeče.

 

Právo na omezení marketingu

             Pokud byl udělen souhlas pro marketing nebo subjektu údajů z jiného oprávněného titulu od Hyundai LXM motors s.r.o. chodí obchodní nabídky, může subjekt údajů svůj souhlas kdykoli odvolat nebo se ze zasílání nabídek odhlásit následujícími způsoby:

 o   pokud již nechce, abychom mu telefonovali, v rámci hovoru nám to sdělí,

o   může tento požadavek zaslat písemně na emailovou adresu Hyundai LXM motors s.r.o. viz níže, případně na adresu společnosti.

o   práva uplatňujte zasláním na tuto emailovou adresu: hyundai@hyundailxm.cz

o   naplnění práv subjektu údajů je umožněno bezplatně a ve lhůtě do 30 dnů od podání žádosti. Případně je možné uplatnit právo na podání stížnosti u Dozorového orgánu, kterým je úřad na ochranu osobních údajů (https://www.uoou.cz/).

 Úpravy dokumentu Informační memorandum

             Hyundai LXM motors s.r.o. si vyhrazuje, správo kdykoli provádět změny, úpravy a aktualizace tohoto dokumentu.

             Datum účinnosti tohoto dokumentu: 25. 5. 2018


Kontaktní formulář

Údaje označené * jsou povinné

Zpracování osobních údajů se řídí těmito Zásadami zpracování osobních údajů.